Samtal

Enskilda samtal

I ett enskilt samtal får du möjlighet att prata med personal från nxtME som själva har upplevt incest. Vi använder oss av erfarenhetsbaserad kunskap och är utbildade i stressterapi, trappanmodellen samt bild- och symbolpedagogik.
Ring eller maila för att boka ett samtal. Vi erbjuder samtal både live, via Skype och telefon.

nxtME erbjuder strukturerade samtal kring:

 • Tidslinje och familjeträd.
  Genom att strukturera upp hur livet har sett ut bakåt samt vilket stöd som finns runtomkring idag är det lättare att se sig själv i ett sammanhang och förstå hur saker hänger ihop.
 • Stress (tillämpad av vår stressterapeut)
  Är något som de flesta vi träffar känner av, därför erbjuder vi samtal med verktyg så att du bättre kan hantera din situation.
 • Trappan (högskoleutbildning).
  Trappan är en modell som är framtagen för att prata med barn upp till 18 år barn som varit utsatta för våld i hemmet. Metoden är väl beprövad och vi kan erbjuda ca 10 samtal.
 • Bild.
  Det är vanligt att människor med trauman blockerar både känslor och minnen. När faran är över sitter ibland försvarsstrategierna kvar fast personen inte längre behöver dem. Med vår bild- och symbolpedagog kan du få hjälp att utforska ditt inre

Desiréegrupp

Desiréegrupper är slutna ledarledda samtalsgrupper som träffas under en termin.
Desiréegrupper finns i STEG 1, 2 och 3. Det vill säga om hela gruppen vill gå vidare så kan gruppen gå tillsammans i tre terminer.
Träffarna bygger på vår egen bok, en bok där vi har samlat teman och uppgifter som har hjälpt oss till läkning.
Deltagarna delar sina upplevelser och erfarenheter med gruppen. Om du går i terapi så blir Desireégruppen ett komplement där du får träffa andra med likande bakgrund som du själv och höra deras tankar och historier

Så här säger tidigare deltagarna:

”Det bästa har lätt varit att jag inte längre känner mig ensam. Det har varit så otroligt skönt och lättande för sinnet och själen att få höra andras historier.” – Flicka 17 år

” Jag vill tacka er för det otroliga jobb som ni gör. Att människor som ni finns räddar liv. Med er hjälp kommer jag slippa snubbla på tusen stenar på vägen till mitt fria liv. Det är svårt att med ord beskriva tacksamheten men jag är verkligen så lyckligt lottad” – Flicka 38 år

Stödgrupp

Är en öppen samtalsgrupp dit du anmäler dig på hemsidan.
En samtalskväll är 2 timmar. Den första timmen är för kvinnor/flickor och den andra för män/pojkar (50 minuter kvinnor/flickor, 20 minuter rast, 50 minuter män/pojkar). Om det är färre än tre män/pojkar som anmält sig till samtalskvällen så kan det bli en blandad grupp, om tre eller fler anmält sig blir det en mansgrupp. Om inga män anmält sig så har ledaren 90min samtalsgrupp med endast kvinnor/flickor.
Kom gärna 10 min tidigare till lokalen så du hinner landa innan samtalskvällen börjar.

Anmäl dig via vårt kontaktformulär nedan så återkommer vi.