Föreläsning USA

Tänk att vi kvinnor och tjejer över hela världen är ganska lika, och har liknande problem. Förra veckan åkte jag till Agusta (golfens ”mecca”) i USA för en härlig konferens för kvinnor. Boaldventure 2014. Ett tillfälle för kvinnor att bli styrkta på jobbet och i privatlivet. Och det var kvinnor från olika bakgrund.

Min uppgift var att tala utifrån min bakgrund ”att inte vara ett offer längre”. Att våga prata om detta så tabubelagda ämnet INCEST. Det gick så bra, och jag fick leverera detta tunga ämne på ett roligt sätt. Ja tänk dig själv, jag har inte föreläst på engelska på 7 år. Det är tur att jag inte blir nervös och att jag har lite själv distans.

Ja, jag skrattar gärna åt mig själv och tack och lov så älskade publiken att känna sig delaktiga. När jag inte hittade ordet ”orgel” tävlade de om att få komma på vad jag menade. Dessa små anekdoter är viktiga så att de orkar ta in det jobbiga ämne som jag talar om. De var många kvinnor som kom fram efteråt som aldrig berättat för någon om sin jobbiga bakgrund. Tänk att det är så fortfarande 2014.

Föreläsningen blev uppskattad och jag fick många inbjudningar att komma tillbaka och föreläsa på olika ställen i USA. Ja, nu känns det som att det är en bra timing att tala om detta. Att vi verkar har kommit till en punkt då vi vågar börja vara mer ärliga. Kom ihåg att det är så mycket lättare att få lätta sitt hjärta vad det än gäller.

Kom ihåg att det som är övergreppens värsta fiende är TYSTNADEN. Ja för vågar jag och du inte prata om det, så kommer det att fortgå.