I någon annans skor – #incestalso

Nere vid Donau i Budapest hittar du ”Skorna”. Mängder av skor är uppradade på kajkanten. Skorna är gjutna av brons och ett minnesmonument för de tusentals judar som brutalt avrättades längs Donaus stränder och kajer i andra världskrigets slutskede. Monumentet symboliserar minuterna innan de sköts och föll i floden, då de alltså tvingades ta av sig skorna på kajen.

Att ta på sig någons annans skor ger en inblick i en helt annan värld. Det är nödvändigt, inte nödvändigtvis bokstavligen, för att förstå en annan människas liv.

Här på nxtME vill vi göra det varje dag. Vi stöder och lyssnar och följer med som stödpersoner i de utsattas vardag. Några av oss har personligen upplevt fasorna av incest och sexuella övergrepp inom familjen. Men inte alla hos oss. Inte jag. Men jag vill förstå, jag vill vara med och förklara för hela världen hur fel incest är och hur det påverkar den utsatte. Jag vill ta på mig den utsattes skor och förstå, så att jag kan vara med och påverka att vårt samhälle tar ansvar för att hjälpa och ge upprättelse. Vad kan vi göra?

Just nu svämmar sociala media över av berättelser #metoo som verkligen öppnar ögonen på oss alla över hur stort och allvarligt problemet med sexuella övergrepp är. Vi vill dela de incestutsattas berättelser. Nu startar vi en egen kampanj #incestalso. Vill du dela din berättelse? Maila den gärna till oss på [help_email]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *